کد مطلب: 138961
عبد المجيد شيخي در گفت‌وگو با دانا:
دلالان و طرفداران واردات در دولت نفوذ دارند/نمونه‌اش يکي از وزرا است که چند شرکت آنچناني دارد/اقتصاد مقاومتي در کشورهاي پيشرفته با عناوين ديگر در حال اجراست
تاریخ انتشار : 1394/06/16
نمایش : 1014
کارشناس مسائل اقتصادي در رابطه با واردات بي رويه دولت و بي تحرکي بازار توليد در جامعه بيان کرد:ما بايد دل خوش به اين باشيم و سجده شکر کنيم که وضع دولت بهتر از اين نبوده وگرنه ما بقي درآمد دولت هم صرف هزينه هاي واردات و پرداخت به بيگانگان مي شد.












 

به گزارش هفت چشمه، عبدالمجيد شيخي کارشناس مسائل اقتصادي در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا، گفت: بيانات مقام معظم رهبري در رابطه با اقتصاد مقاوتي هم يک تکليف است هم يک ضرورت که تاييديه تمام اقتصاد دانان را در پي داشته و نياز کشور در حال حاضر به اين نکته معطوف شده است.

 

کارشناس مسائل اقتصادي در رابطه با نمود پيروزي و شکست اقتصاد مقاومتي در کشورهاي توسعه يافته اظهار داشت: شايد اين سياست در کشور هاي اروپايي و پيشرفته با اسم اقتصاد مقاوتي اجرا نشده باشد ولي بدون استثنا به نحوي ديگر، مبنا و اصول اقتصاد مقاومتي اجرايي شده که دولت ها طي برنامه هاي چند ده ساله  با حمايت از توليد،فناوري هاي علمي داخلي  و تکيه بر قدرت درون گراي خود  توانسته اند با تکيه بر اين مهم پيشرفت قابل توجهي در  بازار کار  و در آمد داخلي ايجاد کرده و چرخ توليد را با سرعت بيشتري به حرکت در بياورند.

 

وي با اشاره به بيان سه مولفه آسيب شناسي اقتصاد،آسيب زدايي اقتصاد و تنظيم قوانين نظام اقتصادي در چهار چوب مشخص اظهار داشت: رهبري هم در رابطه با اين موضوعات تاکيد چند باره داشته اند که موضوع اقتصاد مقاومتي طرح جديدي نيست و در واقع يک مجموعه سياست هايي است که مستلزم حمايت از توليد،سرمايه گذاري، صادرات و جلوگيري از واردات بي رويه کالاهاي غير ضروري است.

 

شيخي همچنين در رابطه با واردات بي رويه دولت و نمود بي کاري و بي تحرکي بازار توليد در جامعه بيان کرد: دليل اولي که باعث شده اين اتفاق رخ دهد اين است که طيفي در اين دولت نفوذ دارد و بر شالوده تفکر اين دولت تاثير دارد طيف دلالان و طرفداران سياست تجارت آزاد و واردات هستند که از اين طريق رانت مي گيرند. نمونه بارز اين تفکر، در سياست هاي يکي از وزرا کاملا مشهود است که با داشتن چند شرکت آنچناني  و نفوذ در آنها اين رويه را دنبال مي‌کند.

 

شيخي گفت: دليل دومي که در اين رابطه وجود دارد نبود برنامه منسجم دولت در موضوع اقتصاد است که باعث شده تا با درآمدي که تا کنون دولت داشته بر روند افزايش واردات تاکيد داشته باشد. ما بايد دل خوش به اين باشيم و سجده شکر کنيم که وضع دولت بهتر از اين نبوده  وگرنه ما بقي درآمد دولت هم صرف هزينه هاي واردات  و پرداخت به بيگانگان مي شد.

 

کارشناس  مسائل اقتصادي در بخش پاياني با توجه به نگاه دولت  به سياست خارجي و تاثير آن در اقتصاد گفت: اين دولت دل بسته به اين است که انگار بيگانگان هستند که بايد بيايند مشکلات داخلي کشور را حل کنند بنابراين اعتقادي به  درون گرايي و درون زايي خود اقتصاد ندارند و افرادي مسئول اقتصاد هستند که نگاه به بيرون دارند و منتظر اين هستند که شخصي از خارج از کشور بيايد و مشکلات را حل کنند و طرز تفکر آنها دقيقا مثل دوره قاجار مي باشد. دولت قاجار گونه افسار اقتصاد را در دست گرفته است که نگاه به کشور هاي خارجي دارد تا مشکلات آنها را حل کند.

 

وي با بيان اينکه برخي فقط چشم دوخته‌اند به اينکه کشور هاي توسعه يافته بيايند و مشکلات ما را يک شبه حل کنند گفت: اينکه بعضي از کشور هاي  اروپايي مثل يونان،ايرلند،پرتغال، اسپانيا و بعضا انگلستان هميشه با مشکلات عديده اقتصادي دست و پنجه نرم مي کنند براي بعضي از غرب زده ها عبرت نشده و همين سند برهاني است که ما هم نبايد دلخوش به خارج از کشور باشيم بلکه فقط حمايت از توليد و سرمايه گذاري در بخش توليد است که ميتواند کشور را از اين وضع خلاص نمايد.کشور هايي که از قضا با آمريکا بيشتر رابطه داشته اند درصد آلوده شدن اقتصادشان بيشتر بوده و در اين بخش  آسيب ديده تر بوده اند.

 

وي در پايان اشاره به برخي از دلالان و خيانت کاران موريانه صفت کرد و گفت:هر آنجا که بحث دلالي،پورسانت هاي ميلياردي،سفرهاي بيخود خارجي و سود هاي کلان براي برخي از افراد خاص در بحث واردات،کمرک و ارز دولتي وجود دارد اقتصاد ضربه سنگيني خورده است. به عنوان مثال در بحث صنعت ساخت سد سازي و سيلو هايي که با واردات سنگين ورق هاي فولادي،گالوانيزه،ميلگرد و سازه هاي فلزي بعضا افرادي بودند که با استفاده از رانت توانسته اند بخش قابل توجهي از درآمد آن را به عنوان سهم خود به صورت غير قانوني برداشت کرده  و دولت نتوانسته از آن جلوگيري کند تا بخش عظيمي از توليد ضربه نخورد. 

انتهاي پيام/ر

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg